Logo van Zonafhankelijk

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Alles over zonnepanelen – 5 vragen over zonnepanelen

Alles over zonnepanelen 5 vragen over zonnepanelen

Of u nu net begint met oriënteren of al wat meer kennis heeft, wij staan klaar om u te informeren en te begeleiden bij uw reis naar een duurzamere energievoorziening. In deze blog beantwoorden we de vijf meest gestelde vragen over zonnepanelen, zodat u goed geïnformeerd de volgende stap kunt zetten.

Vraag 1: Wat zijn de voordelen van zonnepanelen

Besparing op energiekosten

Zonnepanelen stellen u in staat om uw eigen schone energie op te wekken. Door uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen, realiseert u aanzienlijke besparingen op uw energierekening op de lange termijn.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron die geen schadelijke uitstoot produceert. Door over te schakelen op zonne-energie draagt u bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Stimuleringsmaatregelen en subsidies

Overheden en lokale instanties bieden vaak stimuleringsmaatregelen en subsidies aan om de aanschaf van zonnepanelen te bevorderen. Dit zal de investering aanzienlijk verlagen en de terugverdientijd verkorten.

Waardestijging van uw woning

Zonnepanelen worden steeds populairder en verhogen de waarde van uw woning.

Vraag 2: Wat zijn de afmeting van zonnepanelen?

De afmetingen van een zonnepaneel variëren, maar zijn doorgaans tussen de 1,76 meter hoog en 1,13 meter breed. Bij de installatie heeft u de keuze om de zonnepanelen landscape (in de breedte) of portrait (in de hoogte) te laten installeren, afhankelijk van uw voorkeur en de beschikbare ruimte op uw dak.

Vraag 3: Wat kost een zonnepaneel

De kosten van een zonnepaneel variëren afhankelijk van het merk, uw specifieke situatie en of u een plat of een steil dak heeft. Gemiddeld ligt de prijs van een zonnepaneel tussen de 400 en 850 euro. Daarnaast komen er installatiekosten, de kosten van de omvormer en andere bijkomende kosten bij het installeren van zonnepanelen.

Het is daarom erg belangrijk dat u een dakscan laat uitvoeren. Zo bekijken wij via satellietbeelden uw dak en bepalen we afhankelijk van uw verbruik wat de optie voor is. Bij ons is het mogelijk om een gratis dakscan uit te voeren!

Vraag 4: Waar worden zonnepanelen van gemaakt?

Een zonnepaneel is een apparaat dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Het bestaat uit meerdere zonnecellen, gemaakt van silicium. Deze cellen absorberen zonlicht en zetten het om in elektrische stroom. Elke zonnecel heeft twee lagen: een positieve en een negatieve laag. Wanneer zonlicht op de zonnecellen valt, worden elektronen in beweging gebracht, waardoor er een elektrische stroom ontstaat. Deze gelijkstroom wordt vervolgens omgezet in wisselstroom door een omvormer, zodat het bruikbaar is voor huishoudelijke apparaten.

Zonne-energie is een milieuvriendelijke en hernieuwbare energiebron, omdat er geen schadelijke gassen worden uitgestoten tijdens het opwekken ervan. Zonnepanelen blijven zelfs in de winter energie opwekken, omdat ze gebruikmaken van het licht van de zon, niet alleen van de warmte.

Vraag 5: Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Twijfelt u of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Maak dan gebruik van onze gratis dakcheck. Onze specialisten geven u graag advies op maat, zodat u de juiste beslissing kunt nemen voor uw woning en uw portemonnee.

Bij Zonafhankelijk.nl staan we klaar om u te helpen bij elke stap op weg naar een duurzamere toekomst met zonne-energie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw huis.

Zonafhankelijk dakscan

Neem contact op als je interesse hebt of meer vragen.