Logo van Zonafhankelijk

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Als je overweegt om zonnepanelen op je dak te installeren, is het begrijpelijk dat je wilt weten hoe lang ze meegaan voordat je investeert. Bij Zonafhankelijk.nl begrijpen we dat de levensduur van zonnepanelen een belangrijke factor is bij het maken van je beslissing. In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp en bieden we inzicht in de levensduur van zonnepanelen en omvormers.

Levensduur zonnepanelen

Een veelgestelde vraag is hoe lang zonnepanelen eigenlijk meegaan. Over het algemeen hebben zonnepanelen een lange levensduur. De zonnepanelen die wij bij Zonafhankelijk.nl installeren, hebben bijvoorbeeld een gemiddelde levensduur van 25-30 jaar. Dit betekent dat je decennialang kunt profiteren van schone, hernieuwbare energie opgewekt door je zonnepaneleninstallatie.

Foto voor dakscans
zonnepanelen op dak gemonteerd

Hebben zonnepanelen last van slijtage?

Hoewel zonnepanelen over het algemeen lang meegaan, kunnen ze na verloop van tijd wel last krijgen van slijtage. Blootstelling aan de elementen en normaal gebruik kunnen leiden tot enige degradatie van de prestaties van zonnepanelen. Gelukkig kan deze slijtage enigszins worden tegengehouden met voldoende onderhoud. Regelmatig onderhoud van je zonnepanelen, zoals het schoonmaken van de panelen en het controleren van de bedrading, kan helpen om hun efficiëntie op peil te houden en hun levensduur te verlengen.

Hoe lang gaan omvormers mee?

Naast de zonnepanelen zelf is de omvormer een essentieel onderdeel van je zonne-energiesysteem. Er zijn twee soorten omvormers: centrale omvormers en micro-omvormers. Laten we eens kijken naar de levensduur van beide typen.

Levensduur centrale omvormer

De centrale omvormers die wij bij Zonafhankelijk.nl verkopen, hebben een gemiddelde levensduur van 12 jaar. Hoewel dit korter is dan de levensduur van de zonnepanelen zelf, is het belangrijk om te onthouden dat de omvormer een vervangbaar onderdeel van je zonne-energiesysteem is. Wanneer de omvormer aan het einde van zijn levensduur komt, kan deze relatief eenvoudig worden vervangen, waardoor zonnepanelen weer optimaal presteren.

Levensduur micro-omvormers

Micro-omvormers, aan de andere kant, hebben over het algemeen een langere levensduur dan centrale omvormers. De micro-omvormers die wij bij Zonafhankelijk.nl verkopen, hebben een gemiddelde levensduur van 25-35 jaar. Dit maakt ze een duurzamere optie voor wie op zoek is naar een zonne-energiesysteem met een langere levensduur en minder behoefte aan vervanging.

Wil je lang blijven genieten van jouw zonnepanelen?

Zonafhankelijk dakscan

Bij Zonafhankelijk.nl bieden we niet alleen hoogwaardige zonnepanelen en omvormers, maar ook de nodige ondersteuning om ervoor te zorgen dat je zonne-energiesysteem optimaal blijft presteren. Met regelmatig onderhoud en professionele service kun je ervoor zorgen dat je zonnepanelen zo lang mogelijk meegaan en blijven bijdragen aan je energiebehoeften.

Kortom, de levensduur van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de panelen en omvormers, de installatie en het onderhoud. Bij Zonafhankelijk.nl streven we ernaar om onze klanten te voorzien van hoogwaardige producten en deskundig advies, zodat ze kunnen genieten van schone, hernieuwbare energie voor vele jaren. Neem contact op als je interesse hebt of meer vragen.