Logo van Zonafhankelijk

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Hoe maak ik mijn zonnepanelen schoon?

Hoe maak ik mijn zonnepanelen schoon?

U heeft nu zonnepanelen, maar hoe moet u de zonnepanelen vervolgens onderhouden? In deze blog duiken we dieper in het schoonmaken van de zonnepanelen. Om te garanderen dat de zonnepanelen optimaal blijven functioneren, is het van essentieel belang om ze regelmatig te onderhouden. Maar hoe pakt u dat precies aan?

Dit en andere vragen bespreken we in deze blog.

Maak in 4 stappen uw zonnepanelen schoon

Pas de volgende stappen toe om uw zonnepanelen schoon te maken:

  1. Schakel eerst de zonnepanelen en omvormers uit voor het schoonmaken.
  2. Verwijder daarna losliggend vuil zoals bladeren of zand. Haal dit voorzichtig weg met een zachte bezem of borstel.
  3. Pak een emmer met osmose water en maak voorzichtig de oppervlakte schoon van de zonnepanelen
  4. Controleer goed of je alles goed hebt schoongemaakt. Check daarom zorgvuldig de onderkant van de zonnepanelen.

Zonnepanelen die gemonteerd worden
een zonnepaneel dat wordt schoongemaakt.

Mochten de panelen nog niet schoon zijn, herhaal dan stap 3 en 4. Let er wel op dat dit klusje op hoogte is. Daarbij moet de klus ook uiterst voorzichtig en grondig uitgevoerd worden.

Schakel daarom een specialist in om uw zonnepanelen schoon te maken.

Moeten zonnepanelen schoongemaakt worden?

Vaak vragen onze klanten of het schoonmaken van zonnepanelen verplicht is. Daar kunnen we heel kort over zijn: Wettelijk gezien is het niet verplicht om uw zonnepanelen schoon te maken.

Alleen kan het wel degelijk voordelen opleveren. Vuil en stof kunnen zich in de loop van de tijd op de panelen ophopen, waardoor het rendement kan afnemen. Door uw zonnepanelen regelmatig schoon te maken, behoudt u niet alleen een optimaal rendement, maar verlengt u ook de levensduur van de panelen.

Hoe moet je zonnepanelen schoonmaken

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Het is aan te raden om uw zonnepanelen minstens één keer per jaar grondig schoon te maken. Dit helpt om eventuele ophoping van vuil en stof te verwijderen en zo het rendement van uw panelen te behouden

Waar kan ik zonnepanelen mee schoonmaken?

Het schoonmaken van zonnepanelen vereist de juiste aanpak en materialen. Gebruik een speciale borstel die geen krassen achterlaat op het oppervlak van de panelen. Daarnaast is het belangrijk om osmose water te gebruiken, omdat kraanwater mineralen kan achterlaten die het oppervlak van de panelen kunnen beschadigen. Met deze combinatie kun je je zonnepanelen effectief reinigen zonder ze te beschadigen.

Zonnepanelen die gemonteerd worden

Wanneer kan ik zonnepanelen schoonmaken?

Het beste moment om je zonnepanelen schoon te maken is in het voorjaar, wanneer het aantal zonuren toeneemt. Op deze manier zorg je ervoor dat je panelen klaar zijn om optimaal te presteren tijdens de zonnige zomermaanden.

Kosten schoonmaken zonnepanelen

Bij Zonafhankelijk.nl bieden we verschillende onderhoudspakketten aan om ervoor te zorgen dat je zonnepanelen in topconditie blijven. Onze pakketten beginnen al vanaf slechts €6,95 per maand en bieden een uitgebreide service voor het schoonmaken en onderhouden van je zonnepanelen. Wil je meer informatie over onze onderhoudscontracten? Neem dan een kijkje bij onze onderhoudscontracten.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het schoonmaken van zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *