Logo van Zonafhankelijk

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Hoe vaak moet een airco onderhouden worden

Hoe vaak moet een airco onderhouden worden?

Hoewel aircosystemen over het algemeen relatief onderhoudsarm zijn, wordt sterk aangeraden om uw airco minstens twee keer per jaar grondig schoon te maken. Door regelmatig onderhoud te plegen, kunt u voorkomen dat uw airco vroegtijdig moet worden vervangen, wat u uiteindelijk kosten en ongemak kan besparen.

In deze blog gaan we dieper in op het onderhoud van een airco-unit.

Hoe lang gaat een airco mee?

Een correct onderhouden airco-unit die alleen in de zomer wordt gebruikt, gaat over het algemeen gemiddeld 20 tot 30 jaar mee. Wanneer uw airco ook in de winter wordt gebruikt, kan de levensduur gemiddeld rond de 15 jaar liggen. Voor draagbare airco's varieert de levensduur meestal tussen de 10 en 15 jaar. Het regelmatig onderhouden van uw airco is essentieel om de levensduur ervan te verlengen.

Hoe vaak moet een airco onderhouden worden?
mevrouw met werkende airco

Hoe vaak moet ik filters van airco’s schoonmaken?

Bij dagelijks gebruik van uw airconditioner is het raadzaam om de filters maandelijks te controleren. Een vervuild filter kan eenvoudig worden uitgezogen met een stofzuiger of, afhankelijk van het type filter, worden uitgewassen.

Hoe vaak moet ik Airco filters vervangen?

Bij het jaarlijkse onderhoud bepaalt Zonafhankelijk of het filter vervangen moet worden of dat een onderhoudsbeurt voldoende is. Na dit onderhoud kunt u uw airco weer veilig gebruiken gedurende het volgende jaar.

Hoe vaak moet ik een airco thuis bijvullen?

Het bijvullen van uw airco dient idealiter om de 2 jaar te gebeuren door een professionele vakman. Het is sterk afgeraden om dit zelf te proberen, aangezien dit kan resulteren in het vervallen van uw garantie. Als uw airco normaal functioneert, kan het bijvullen worden opgenomen in het periodieke 2-jaarlijkse onderhoud. Merkt u echter verminderde koeling of storingen op, dan is het raadzaam om een technicus te raadplegen voor tussentijdse assistentie.

Via onze website kunt u eenvoudig een offerte aanvragen voor onderhoud en reparatie van uw airconditioningsysteem.

airco die onderhouden wordt

Wat kost het bijvullen van een airco?

De kosten voor het bijvullen van uw airco zijn afhankelijk van het type airco dat u thuis heeft. Denk hierbij aan of een single split heeft of bijvoorbeeld een quad split. Bekijk onze onderhoudspaketten om te kijken wat de prijzen zijn.

Wilt u een airco onderhoudsabonnement afnemen?

Indien u graag zorgeloos wilt genieten van een goed functionerende airco, biedt Zonafhankelijk u de mogelijkheid om een airco onderhoudsabonnement af te sluiten. Wij nemen het onderhoud van uw airconditioningsysteem graag uit handen, zodat u altijd verzekerd bent van een optimaal werkende airco. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze onderhoudsabonnementen.