Logo van Zonafhankelijk

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Ook profiteren van
de kracht van de zon?

Binnen 4 weken gerealiseerd

Wat kost een airco plaatsen?

Wat kost een airco plaatsen?

Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van een airco voor uw woning? Een airco kan uw wooncomfort aanzienlijk verbeteren door het klimaat in huis te reguleren. Het plaatsen van een airco brengt echter verschillende kosten met zich mee, afhankelijk van diverse factoren. In deze blog bespreken we de kosten van het plaatsen van een airco en de verschillende elementen die hierbij een rol spelen.

Wat voor aircosysteem wilt u plaatsen?

De kosten van een airco plaatsen zijn sterk afhankelijk van het type systeem dat u kiest. Bij Zonafhankelijk.nl bieden wij verschillende soorten aircosystemen aan, elk met hun eigen prijskaartje. Hier zijn de opties en bijbehorende kosten:

 • Single split systeem: €1253,50
 • Duo split systeem: €1453,50
 • Triple split systeem: €1753,50
 • Quad split systeem: €1953,50

Een single split systeem bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. Dit type systeem is geschikt voor het koelen van één ruimte. Een duo split systeem heeft twee binnenunits die op één buitenunit zijn aangesloten, wat ideaal is voor het koelen van twee afzonderlijke ruimtes. Met een triple split en quad split systeem kunt u respectievelijk drie of vier ruimtes koelen. De kosten stijgen naarmate het aantal binnenunits toeneemt.

Wat kost een airco plaatsen

Waaruit bestaan de kosten om een airco te plaatsen?

De totale kosten voor het plaatsen van een airco bestaan uit meerdere componenten. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende kostenposten:

 • Airco binnenunit en buitenunit: De kern van uw aircosysteem.
 • Leidingwerk: Voor het verbinden van de binnen- en buitenunits.
 • Trillingdempers/ophangbeugels: Voor de montage van de buitenunit.
 • Eventuele omkasting: Voor een nette afwerking van leidingen.
 • Eventuele hoogwerker: Indien de buitenunit op een moeilijk bereikbare plek moet worden geïnstalleerd.
 • Eventuele extra groep in de meterkast: Voor wanneer u geen geaard stopcontact heeft.
 • Montagekosten: Voor de installatie door onze ervaren monteurs.
 • WiFi-integratie: Voor het bedienen van uw airco via uw smartphone of tablet.

Het is belangrijk om al deze componenten in overweging te nemen bij het bepalen van de totale kosten voor het plaatsen van een airco.

Laat uw woning eerst schouwen

Voordat u besluit welke airco u wilt laten plaatsen, is het aan te raden om uw woning eerst te laten schouwen. Tijdens een schouw kan een specialist beoordelen welke installatie het meest geschikt is voor uw situatie en hoeveel leidingwerk er nodig zal zijn. Dit helpt om onverwachte kosten te voorkomen en zorgt ervoor dat u precies weet wat u kunt verwachten.

Neem gerust contact met ons op voor een schouw. Onze experts staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw woning.

Dus wat kost een airco plaatsen?

De vraag “Wat kost een airco plaatsen?” kan dus niet met een eenduidig bedrag beantwoord worden. Het is afhankelijk van het type systeem dat u kiest, de specifieke omstandigheden in uw woning en de bijkomende kosten voor zaken als leidingwerk en montage. Een single split systeem begint bij €1253,50, maar de uiteindelijke prijs kan hoger uitvallen afhankelijk van uw specifieke wensen en de situatie ter plaatse.

Bij Zonafhankelijk.nl helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze en zorgen we voor een professionele installatie. Door rekening te houden met alle factoren en kostencomponenten, zorgen we ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan en optimaal kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat.

Zonafhankelijk dakscan

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de kosten en mogelijkheden van airco-installaties? Neem dan contact met ons op. Ons team van deskundige adviseurs staat voor u klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Wat kost een airco plaatsen? Wij geven u graag een op maat gemaakt antwoord!